Sahip olduğum malzemeleri karıştırıp yenebilecek bir forma getirmekten fonksiyonel gıda üzerine çalışmaya uzanan çok renkli ve keyifli meslek hayatımın temelleri, mühendis olmaya karar verdikten sonra içlerinde en lezzetli olanı yani Gıda Mühendisliği bölümünü seçerek başladı.
Bir İzmirli olarak Ege Üniversitesi’nde geçirdiÄŸim harika okul yıllarının ardından, hayal bile edemeyeceÄŸim kadar güzel bir baÅŸka serüven ile Yunanistan’da yüksek lisans programı ile devam etti. Orada gıda üzerinde ekonomi ve yönetim çalıştığım iki yılın sonunda tüketici ve tüketim kavramları ile tanıştım.
İnsanların gıdaya baktıklarında ne gördükleri, ne bekledikleri, nasıl anlamlar yükledikleri üzerine kalite kavramını da ekleyip yüksek lisans tezimi tamamladım.
Ve tekrar Türkiye’ye döndüğümde, çalışmaya baÅŸlamak mı yoksa doktora yapmak mı derken, neden ikisi de olmasın deyip, Koç Holding’de Divan bünyesinde çalışmaya baÅŸladım. Aynı zamanda Tarım Ekonomisi alanında doktoraya baÅŸlayıp, tüketici davranışlarını incelemeye devam ettim, bu sefer çıkış noktamız coÄŸrafi iÅŸaretli gıdalardı.
Doktoranın bitimi ile, iş hayatının hızlı temposu farklı bir boyut kazandı. Kalite konusundaki yüksek lisans tezim bu sefer otellerin kalite yönetim sistemleri ve özellikle Gıda Güvenliği konusunda kurulması gereken standartlara dönüştü.
Sene 2017’de 2 muhteÅŸem çocuk, Swissotel’de geçmiÅŸ 10 yıl geride kalmışti ve ben artık akademiye geri dönmek istiyordum. Yeditepe Üniversitesi, BoÄŸaziçi Üniversitesi ve son durak, ÖzyeÄŸin Üniversitesi ile akademiye dönüş tamamlandı.
Ders çalışmak, ders anlatmak, projeler derken, bütün bu hikayenin çıkış noktasına yani; yeni, sürprizli ve lezzetli ürünler üretme noktasına dönmüştüm. Butün bunlara sağlık da eklenmiş ve ortaya Pacha çıkmıştı.
Åžimdi zaman Pacha’nın tadını çıkartma ve yeni ürünler üzerine çalışma zamanı.
Sevgiler
Aslı Zuluğ
2019, Mayıs